Költészet napja (a Tizenötödikben)

2023. április 16.

VERS-elő közösségi akció

közösségi költészeti akció
Mindenki kapja elő az egyik kedvenc versét és ragasza ki az ablakba, tűzze ki a társasházi faliújságra, írja fel az aszfaltra vagy az iskolai krétatáblára, tapassza a szomszéd ajtajára, fesse rá a pólójára! Az elkészült művet fotózza le és küldje el nekünk!
Április 10 és 16 között várjuk a versfotókat és a legötletesebbeket verses nyereményekkel díjazzuk!

VerShaker Költő- és kötetbemutató

19:00 VerShaker Költő- és kötetbemutató Karafiáth Orsolyával házigazda: Zoltán Áron

Karafiáth Orsolya, a magyar irodalmi élet megismételhetetlen jelensége. Saját definícióval: kultúrdémon. Még ironikusabb, Szerb Antal-i megfogalmazásban: „a szerző, akit a smink és a paróka tartott össze. Ezek nélkül darabokra hullott volna.”
A VerShaker beszélgetései során a költészet új dimenziója nyílik meg a közönség számára. A házigazda, Zoltán Áron olyan koktélt készít nekünk, melyben az előadott versek és a meglepő líraelméleti témák, könnyed játékossággal vegyítve válnak ízletes itallá – rázva, nem keverve.

Helyszín: Csokonai KultCafé

Az eseményeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékát a rendezvenyhaz@csokonai15.hu email címen jelezze.

VERSengő városi séta

16:30 VERSengő városi séta

Társas kalandjáték a Tizenötödik kerület költőnevet viselő utcáin, melynek során a Csokonai Művelődési Központból kiindulva és oda visszaérkezve egy „verskereső térkép” segítségével tájékozódva barangolnak a résztvevők. Gyermekek és felnőttek külön mérhetik össze tudásukat, kreativitásukat, miközben játékosan megnyílik előttük a versek világa és kilenc fontos magyar költőnk életműve.

Találkozópont: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház

Versek utcatáblákon

A költészet napja alkalmából a Tizenötödik kerület 11 költőről elnevezett utcájában helyeztünk ki új utcatáblákat, az adott költő egy-egy versrészletével.

Oldalunkon nem csupán a teljes verseket olvashatják, hanem neves művészek előadásában meg is nézhetik-hallgathatják, Ady, József Attila, Tompa Mihály, Vörösmarty vagy a kerületben élt Harsányi Kálmán verseit.

A színészek a vers mellett személyes gondolataikat is megosztják a költőóriásokról.

Comments are closed.